ACTUALITAT

Les misterioses rajoles amb símbols i missatges eròtics que estan apareixent per la Catalunya Central

La Pobla de Lillet

Segons publiquen Regió 7 i el Diari de Girona, fa uns dies els tècnics topògrafs que treballen en ponts i viaductes de la província de Barcelona, van detectar unes estranyes rajoles amb imatges eròtiques enganxades amb ciment en algunes d’aquestes infraestructures de la Catalunya Central i en algun cas acompanyades de frases de caràcter també eròtic, com ‘Passejant pel Llobregat, sempre acabo ben trempat’.

S’han detectat al Bages i al Berguedà, sembla que l’autor o autors d’aquesta idea han anat pujant per l’Eix del Llobregat, des de Manresa fins a arribar al Berguedà, s’han vist al Pont de Sant Francesc de Manresa, al llarg dels ponts que hi ha a la C-16 i ja endinsant-se al Berguedà a la carretera que va de Guardiola de Berguedà fins a Saldes i Gósol o a la Pobla de Lillet, entre altres.

De moment ningú sap qui són els autors d’aquesta iniciativa. En alguns casos en llocs de difícil accés o en llocs a certa altura, que els obliga a dur escales llargues i el ciment per fixar-les. Són totes diferents, pintades artesanalment, amb la data en números romans i totes tenen en comú que són de temes eròtics, com penis o pits.

Potser és una iniciativa com la que va tenir l’arquitecte barceloní Joan Juncosa l’any 2021 amb el panot de Barcelona. Va anar deixant rèpliques del panot de la flor, pintat en diferents colors per tota la ciutat, la finalitat era que els turistes se les enduguessin a la seva ciutat o país i la posessin en un lloc visible, així el panot de Puig i Cadafalch viatjaria per tot el món.

Tags: Bages, Berguedà, Catalunya Central, Rajoles eròtiques

Notícies semblants: