El Premi Nacional de Gastronomia 2023 recau en tres xefs catalans

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas – Foto: ‘The World’s 50 Best Restaurants 2021’

Els tres xefs que estan al capdavant del restaurantDisfrutar de Barcelona, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch han estat reconeguts amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023, que cada any atorga la Reial Acadèmia de Gastronomia, per la seva impecable trajectòria, la immensa creativitat i l’excel·lència de tots els projectes que emprenen”.

No és el primer cop que els tres xefs, deixebles d’en Ferran Adrià al Bulli, on es van formar, reben aquest premi, l’any 2021 van ser els guanyadors del Premi Nacional de Gastronomia a la Millor Comunicació pel primer volum del llibre ‘Disfrutar‘, el segon volum està previst que surti al carrer el pròxim octubre.

El jurat, format per persones reconegudes en el món de la gastronomia, ha volgut destacar que “la combinació dels seus talents ha creat un dels millors restaurants del món i la seva cuina és patrimoni de la nostra gastronomia”. La gala d’entrega dels premis se celebrarà el pròxim 3 d’octubre al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia. El passat mes de setembre també van ser reconeguts com els setens en el rànquing dels millors cuiners del món en els The Best Chef Awards 2022′.

Tags: Cuina, Premis, xefs

Notícies semblants: