Els esforços que fa Míchel, l’entrenador madrileny del Girona, per aprendre a parlar català.


En aquests moments en què la nostra llengua s’ha convertit en un dels protagonistes desl esdeveniments del Congrés dels Diputats, perquè aviat els diputats catalans podran emprar-la en les seves intervencions i molts sectors espanyolistes titllen de ‘ximpleria’ aquesta decisió, el madrileny Miguel Ángel Sánchez Muñoz, més conegut com a Míchel i actual entrenador del Girona FC, és tot un exemple d’educació i voluntat d’aprendre la llengua del país o territori on està treballant.

Ahir el Girona FC va publicar dos tuits al seu perfil de X, en un podem escoltar els esforços que fa Míchel per parlar en català a les rodes de premsa, sempre preguntant a la persona que te al costat com es diu una determinada paraula en la nostra llengua. En l’altre el podem veure amb un mocador amb un home amb barretina i un escrit que diu ‘Míchel català, un dels nostres’. Tot un exemple d’integració en la cultura i les tradicions de Catalunya.

Poc després d’arribar a Catalunya ja va mostrar la seva intenció de parlar el català i en alguna ocasió l’hem sentit a dir: “Quan vaig arribar aquí, vaig intentar ficar-me en la cultura catalana i en la de la meva ciutat, que ara és Girona. Em sento com a casa”, recordem que Míchel és de Vallecas (Madrid) i anteriorment havia estat entrenador del Rayo Vallecano.

Ahir, Diada nacional de Catalunya, el Girona FC ha volgut felicitar-lo amb un vídeo recopilatori d’algunes de les seves intervencions en català a les rodes de premsa. Ell posa tota la seva voluntat per poder parlar el català i el club diu “Tot un exemple d’integració a la nostra terra. Gràcies pel teu esforç per parlar la nostra llengua. Bona diada per a tu també”.

Tags: catalana, Girona, Míchel

Notícies semblants: