Pep Guardiola reivindica l’oficialitat del català a la Unió Europea


Plataforma per la Llengua ha iniciat una campanya per demanar que el català sigui la 25a llengua oficial de la Unió Europea i els nostres europarlamentaris la puguin emprar en el Parlament Europeu. La campanya SAY YES (dieu que sí) insta als estats europeus que votin sí a l’oficialitat del català el dia 19.

La petició de l’oficialitat del català és legal, inclusiva i, justa, que serveix per protegir una de les llengües autòctones del continent, és a dir, el patrimoni cultural comú de tots els europeus. Durant les darreres setmanes, l’ONG del català ha estat duent a terme molta feina “discreta” amb representants dels diversos estats membres de la UE, i es declara satisfeta pels resultats.

“Als estats membres se’ls ha demanat que prenguin una decisió i alguns fan preguntes abans de prendre-la. És normal. Un cop se’ls responen els dubtes, hi ha d’haver una negociació, i això correspon fer-ho al govern espanyol”. Tot i això,”continuarem fent contactes diplomàtics fins al dia 19″, diu el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder.

Fa uns dies l’actor Sergi López va fer un vídeo en suport a aquesta campanya, concretament en ell demana al president de França, Emmanuel Macron que voti a favor de l’oficialitat del català en la Unió Europea. Recordem que a la Catalunya Nord  es parla català, però França sempre s’ha intentat minoritzar la nostra llengua.

Ara ha estat Pep Guardiola el que ha gravat un vídeo en suport a la campanya, recordant al primer ministre de Suècia, que és un dels països que es mostra reticent a la proposta, que el català és una llengua mil·lenària que parlen 10 milions d’europeus, aproximadament els mateixos que parlen suec.

Encara sou a temps de signar per demanar l’oficialitat del català en la Unió Europea. Podeu fer-ho ​👉 aquí.

Tags: Campanya, català, Pep Guardiola, Plataforma per la llengua

Notícies semblants: