La Bisbal del Penedès omple els seus carrers amb murals de grafitis plens d’art.


Hi ha un petit poble a Lleida que no arriba als 500 habitants que té més grafitis que carrers, estem parlant de Penelles, el poble de la Noguera que rep milers de visites cada any només per veure els seus murals. Ara tenim un altre poble que ha omplert els seus edificis i instal·lacions amb un total de 27 grafitis, la Bisbal del Penedès.

El mes de setembre passat aquesta localitat del Baix Penedès va acollir la primera edició del festival GraffTech Fest, promogut des de l’empresa Suite of Art, el festival de pintura mural que fusiona cultura i tecnologia de la mà d’una quinzena d’artistes nacionals i internacionals. 17 nous murals s’han afegit als que ja podíem veure a la Bisbal del Penedès.

Tots els grafitis de la Bisbal del Penedès estan geolocalitzats i es poden veure a l’aplicació de Google Maps, però el millor és fer una passejada pel poble gaudint de l’art d’aquests artistes. Molt aviat els murals inclouran realitat augmentada i acostant el mòbil al grafiti, trobarem informació de cada una de les obres.

Els artistes que van participar en aquesta edició del GraffTech Fest són d’arreu del món, Lalone, Mateo Lara Jiménez, Bublegum, Christian Sasa, Eslicer, Decima, Fran Castro  (Cosa.v), Nesui, Jotalo, Konestiloart, Ruldisseny, Nauni, Danklabara, Deleon (Mèxic), Nihao (Brasil) i també la bisbalenca Zaranoia.

Els temes triats per decorar el poble són temes de prop com la pagesia, la transhumància, els tres tombs, plantes de la comarca com la vinya i la collita, els safaretjos i altres més generals. L’alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, creu que seran un atractiu perquè persones d’arreu de Catalunya i altres contrades passin per la Bisbal del Penedès i aprofitar per a conèixer la comarca.

El bisbalenc Jaume Junqué, CEO de l’empresa Suite of Art, es va mostrar molt satisfet pel fet que “la iniciativa ha estat un èxit i tant els artistes com els visitants han gaudit molt d’aquest cap de setmana. Ara, la Bisbal del Penedès té uns carrers plens d’obres d’art que, a partir del cap de setmana que ve, també seran la porta d’entrada a l’univers de la realitat augmentada”.

 

Tags: Grafitis, la bisbal del penedes

Notícies semblants: