Penelles, el petit poble de Lleida que té més grafitis que carrers 

El Tato, un veí de Penelles – Edició 2016 – Sabotaje al Montaje – Foto: gargarfestival.com

El petit poble de Penelles a la comarca de la Noguera que no arriba als 500 habitants, fa uns cinc anys que s’ha convertit en un poble grafiter, gràcies al fet que l’any 2016 es va començar a fer un Festival d’art de carrer, el Festival Gargar, on cada any participen artistes d’arreu del món decorant les parets de les cases que generosament cedeixen els seus veïns.

Penelles que no és un poble massa turístic ha trobat la forma d’atraure gent. Recórrer els carrers de Penelles és tota una experiència digna de qualsevol museu. Cada any quan es comença a preparar el Festival, els veïns cedeixen les parets de les seves cases sense saber que s’acabaran trobant.

El Festival Gargar s’acostuma a celebrar cada any durant tres dies del mes de maig, aquest any a causa de la pandèmia de la Covid-19 va quedar ajornat fins al mes d’agost i en lloc de tres dies, per evitar aglomeracions i facilitar el distanciament dels artistes, la durada ha estat de 30 dies. 

Durant els 30 dies d’agost es va celebrar la cinquena edició del Festival, en la que han participat tant artistes catalans com internacionals. Al llarg de tot el mes els artistes han pintat els seus murals i l’últim diumenge del mes es va fer un acte de cloenda amb la pintada d’un tractor.

L’Ajuntament llueix dos bonics ocells – Foto: Ajuntament de Penelles

L’edició d’aquest any volia retre un homenatge a tots aquells artistes que van començar l’art del grafiti en les dècades del 70 i 80 i que va donar lloc a l’art urbà que en el cas de Penelles seria més adient anomenar-lo art rural. És per això que en aquesta edició han participat artistes d’aquella vella escola.

Veiem algun dels grafitis de les cinc edicions del Festival Gargar del petit poble de Penelles.

 

Si voleu veure tots els grafitis de cada edició, podeu visitar la pàgina  Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Tags: Gargar Festival, Grafitis, Penelles

Notícies semblants: