El raper Valtònyc torna a Catalunya després de sis anys d’exili a Brussel·les.


El raper mallorquí Josep Miquel Arenas Beltran, de nom artístic Valtònyc, torna avui mateix a Catalunya, després de sis anys d’exili a Brussel·les. Ja és un home lliure des d’ahir quan se li va notificar que el delicte pel qual el van condemnar a la pena de tres anys i mig de presó, per les lletres d’algunes de les seves cançons, ha prescrit. Valtònyc no ha volgut esperar ni un dia més per tornar a Catalunya.

Durant aquests anys a l’exili, Valtònyc ha establert una bona amistat amb el president Carles Puigdemont, qui l’ha acompanyat en un tram del viatge en cotxe que està fent ara per arribar a Catalunya. Segons declaracions del seu advocat, Gonzalo Boye, el president ha de retornar a Brussel·les aviat, ja que té molta feina.

“Tornar sempre és la millor part de l’aventura. Gràcies per haver-me acompanyat durant aquests sis anys d’exili i ara també en aquest primer trajecte de tornada a casa. Per tot el que hem lluitat, rigut, viscut i plorat. Gràcies, president Puigdemont”, ha publicat Valtònyc a X”. El president li contesta: “Amb tu, tots tornem una mica. Gràcies per resistir un exili injust i acompanyar-nos sense defallir mai”.

Segurament aquesta tarda tindrem les primeres declaracions del raper. Benvingut a la teva terra, Josep Miquel.

Tags: Exili, Valtònyc

Notícies semblants: