Acord entre la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Alcarràs per comprar la casa familiar del president Francesc Macià.


Ara fa poc més d’un any a través de la plataforma Salvem Cal Macià-Casa Vallmanya d’Alcarràs, es demanava la intervenció de les diferents administracions per tal de salvar la casa familiar del que va ser president de la Generalitat durant la II República, Francesc Macià, ja que es troba molt degradada i necessita una restauració urgent que el propietari actual no ha fet.

Ara, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Alcarràs han arribat a un acord per comprar-la casa familiar on estiuejava el president. Avui es donaran més detalls sobre l’acord a què han arribat les tres administracions.

Ara la propietat està en mans d’un particular que no ha fet gaire cosa per mantenir-la en bones condicions. La Casa Macià, com també se la coneix, està catalogada com bé cultural d’interès local i això implica que les administracions han de preservar-la.

Notícies relacionades:

Crida a la Generalitat perquè salvin la casa familiar del president Francesc Macià (04.11.2022)

 

Tags: Casa Macià

Notícies semblants: