Sabadell atura el projecte de la que havia de ser la primera piscina d’Espanya per a la pràctica del Surf.


L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va anunciar ahir que de moment queda en suspens l’autorització pel projecte de construcció d’una piscina d’ones per a la pràctica del surf, que havia de ser la primera d’Espanya. El motiu és la sequera que estem patint a tota Catalunya, ja que es necessitarien 11 milions de metres cúbics d’aigua, malgrat que els promotors de SurfCity argumenten que el projecte és totalment sostenible perquè no s’utilitzaria aigua de boca, sinó d’una mina subterrània.

El govern de Sabadell en mans del PSC i Junts x Sabadell, argumenta que “no es donen les condicions per a continuar amb la tramitació del projecte”. Afirma que en aquests moments el projecte és inviable per la situació de sequera. Sabadell s’abasteix de les aigües del Ter-Llobregat, que a hores d’ara està en fase d’emergència i no hi ha previsions a curt termini que millori.

La sequera i el rebuig a aquest projecte des del seu inici per part de l’oposició, associacions de veïns i entitats ecologistes, han fet que el consistori es replantegi el projecte i de moment l’aturi. SurfCity havia de ser la primera piscina d’onades per a la pràctica del Surf de tot l’Estat, amb una piscina principal de 140 x 35 metres, capaç de generar onades de fins a 2,4 metres d’alçada.

📰​ Notícies relacionades 👇

Sabadell tindrà la primera piscina d’Espanya per practicar surf i una de les poques d’Europa (05.03.2022)

Tags: Sabadell, SurfCity

Notícies semblants: