“Hi tens dret! El català depèn de tots”, Nova campanya en defensa de la nostra llengua

Foto: ciemen.cat

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), organització que treballa per a la defensa dels drets dels pobles sense estat, a la promoció de la diversitat cultural i la igualtat de drets, ha engegat una nova campanya en defensa del català. Amb el lema “Hi tens dret! El català depèn de tots”, pretén conscienciar la ciutadania, especialment els joves, sobre els seus drets lingüístics.

Per això han creat cinc vídeos i sis infografies sobre els drets lingüístics dels catalanoparlants en els diferents àmbits de la vida diària, com quan anem a comprar o requerim algun servei, en l’àmbit de la justícia, de la formació reglada, amb la nostra relació amb els cossos policials i forces de seguretat o amb l’atenció sanitària. Recordem que fa pocs dies un metge d’un CAP de Barcelona li va dir a una pacient:  “No necesito el catalán. No es necesario para  i no estoy interesado en aprenderlo, fet denunciat per Plataforma per la Llengua.

La campanya que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, té una web on podem veure els vídeos i les infografies, així com informació sobre els nostres drets lingüístics i una secció de preguntes amb respostes de com podem actuar i on podem presentar una reclamació, en cas que ens trobem davant una discriminació lingüística. Veiem els vídeos ​👇

1. Com hem d’actuar si en un comerç no ens volen atendre en català.

2. On podem reclamar si ens trobem en un cas de discriminació lingüística

3. Si al Jutjat no ens atenen en català

4. Si les diferents policies no ens entenen

5. A la sanitat pública

Trobareu més informació de la Campanya “Hi tens dret! El català depèn de tots” ​👉​ aquí.

Tags: Campanya català, CIEMEN

Notícies semblants: