L’exjugadora del Barça, Jenni Hermoso, entre les dones més influents del món.

Foto: Jenni Hermoso Instagram

La madrilenya Jenni Hermoso, exjugadora del FC Barcelona ha estat inclosa en la llista de les 25 dones més influents del món durant l’any 2023, que elabora la revista britànica Financial Times. Arran del petó que li va fer l’expresident de la Federació de Futbol Espanyola, Luis Rubiales, sense el seu consentiment, en l’entrega del trofeu com a campiones del món de futbol femení, es va convertir en una icona contra el masclisme i l’abús de poder.

Jenni Hermoso va començar la seva trajectòria professional a l’Atlètic de Madrid, per després passar al Rayo Vallecano, al Tyresö (Suècia) i la temporada 2013/14 va arribar al Barça fins al 2017 que va marxar al PSG, en acabat torna a l’Atlètic de Madrid i finalment el 2019 torna al Barça on està fins al 2022 quan fitxa pel FC Pachuca de Mèxic on juga actualment.

Després de l’episodi del petó amb Rubiales, Jenni Hermoso el va denunciar i la Fiscalia va presentar una querella, arran de les quals en l’actualitat el cas s’està investigant. Moltes van ser les mostres de suport cap a Jenni i en contra d’aquestes actituds masclistes, tant de personalitats espanyoles com a internacionals.

La capitana de la selecció femenina anglesa de futbol, Leah Williamson, va ser l’encarregada de justificar els motius pels quals Financial Times ha inclòs a Jenni Hermoso en aquesta llista de dones més influents del món i ho va fer amb aquestes paraules:

“El que més admiro és la forma en què Jenni va manegar la situació. Podria haver-se aturat, haver restat importància a l’incident i haver abandonat el cas per a protegir-se.
En canvi, malgrat la creixent atenció mediàtica, va continuar fent el que sabia que era correcte. En la seva cerca de la justícia, està servint a les dones de tot el món perquè aquest comportament i altres similars no tornin a repetir-se. Una líder no sols en el terreny de joc, sinó també fora d’ell”

LES 25 DONES MÉS INFLUENTS DEL MÓN DEL 2023 SEGONS FINANCIAL TIMES

Margot Robbie – Actriu – Austràlia
Beyoncé – Cantant – Estats Units
Barbara Kingsolver – Escriptora – Estats Units
Phoebe Philo – Dissenyadora de Moda – Regne Unit
Lola Shoneyin – Poeta i novel·lista – Nigèria
Alia Bhatt – Actriu – Regne Unit
Aespa – Grup musical – Corea del Sud
Mira Murati – Desenvolupadora de Programari – Albània
Makiko Ono – Empresària – Japó
Fran Drescher – Actriu – Estats Units
Lisa Dyson – Científica – Estats Units
Carol Tomé – Directora d’UPS – Estats Units
Karin Keller-Sutter – Política – Suïssa
Marie-Claire Daveu – Directora de Sostenibilitat – França
Marina Silva – Política ecologista – Brasil
Ursula von der Leyen – Política, metge i actual presidenta de la Comissió Europea – Alemanya
Mary Barra – Empresària – Estats Units
Janet Truncale – Empresària – Estats Units
Narges Mohammadi – Activista de drets humans – Iran
Coco Gauff – Tenista – Estats Units
Jenni Hermoso – Futbolista – Espanya
Elizabeth Maruma Mrema – Advocada – Tanzània
Chen Chien-Jou – Activista – Taiwan
Katalin Karikó – Bioquímica – Hongria
Olena Zelenska – Guionista – Ucraïna.

També us pot interessar ​👇​

La dona més influent del món en l’àmbit tecnològic és la catalana Anna Navarro (14.12.2020)

Tags: BARÇA, Dones influents, Jenni Hermoso

Notícies semblants: