ACTUALITAT

Tanca sobtadament el Restaurant de la Mola al Monestir del parc natural de Sant Llorenç del Munt.


El pròxim mes de febrer caduca la llicència d’explotació del Restaurant de la Mola ubicat en el Monestir de Sant Llorenç del Munt en el parc natural del mateix nom i la propietat que actualment està en mans de la Diputació de Barcelona, des de l’any 1983, no vol concedir la renovació a la família que ho porta des de fa quasi seixanta anys.

L’argument de la Diputació és que com les mercaderies, escombraries i altres productes que han d’arribar al cim del Monestir es fan amb animals de càrrega pel camí dels monjos, ja que no hi ha cap accés amb vehicle i el gran nombre de visitants que pugen cada dia, “estan erosionant el ferm i produeixen impactes negatius en els ecosistemes naturals”.

Un altre argument que al·lega la Diputació, és la sequera, pel fet que no té un sistema d’abastament d’aigua amb prou capacitat per afrontar aquests moments que estem patint. Tampoc disposen de subministrament elèctric sostenible, l’energia produïda es fa amb grups electrògens que utilitzen combustibles fòssils.

La Diputació ha elaborat un “Pla de futur sostenible” que obliga a tancar el restaurant aquest diumenge vinent. En aquest pla, subvencionat pels fons europeus Next Generation, contempla ampliar els aparcaments del Coll d’Estenalles i l’Alzina del Salari, on s’haurà de fer reserva prèvia per a controlar l’afluència de visitants i evitar la massificació al cim de la Mola, on cada any pugen una mitjana de 177.000 persones.

Malgrat que els propietaris de l’explotació del restaurant han recollit més de 14.000 signatures en contra del tancament, aquest diumenge una vintena de persones es quedaran a l’atur, ja que tampoc els han ofert una altra alternativa. No només regentaven el restaurant, també s’encarregaven de tenir cura dels altres espais del monestir o sovint ajudaven als excursionistes que patien algun accident. Demà dissabte es farà una manifestació en contra del tancament al cim de la Mola.

Escoltem el que diu el gerent del restaurant Xavier Gimferrer i alguns dels excursionistes. 👇

Tags: Restaurant la Mola, tancament locals

Notícies semblants: