Expulsen un entrenador per parlar català a l’àrbitra.


El passat dissabte a Mallorca una àrbitra va expulsar a l’entrenador de l’equip aleví de la Unió Esportiva Petra per parlar-li en català en el partit que disputaven contra el Cardassar Atlètic del Grup G de Primera Regional.

En la primera part del partit l’entrenador Miquel Santandreu rep una targeta groga per protestar una jugada, i durant el descans es dirigeix a l’àrbitra dient-li “això és una vergonya” Segons el club l’àrbitre li demana en diverses ocasions que parli en castellà, però en cap moment ho fa de forma educada.

En l’acta l’àrbitre indica que “Durant el descans, l’entrenador titular, després d’haver rebut la meva comunicació en castellà i ser amonestat per haver-se dirigit a mi amb les paraules ‘això és una vergonya’, passa a dirigir-se a mi en català. En demanar-li que es dirigeixi a mi en castellà, perpetua el seu dialecte, i arribo a comprendre certes faltes de respecte. Com que no aconsegueixo que pari, decideixo expulsar-lo”.

Segons el club, que considera intolerable el fet, durant la conversa la col·legiada es dirigeix a l’entrenador dient-li que “Som a Mallorca, Mallorca és part d’Espanya, no Espanya part de Mallorca, i vostè m’ha de parlar en castellà”. En el comunicat indiquen que sense entrar a valorar si el seu entrenador es mereixia la targeta, l’àrbitra reflecteix en l’acta que l’ha expulsat per no fer cas a les seves indicacions, el club afirma que les úniques indicacions van ser que parles en castellà i recorden que el català és llengua oficial de les Illes Balears.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de UE PETRA (@ue_petra)

Tags: català, Futbol

Notícies semblants: