ACTUALITAT

El Mercat d’Olot, el primer a distribuir carmanyoles per fomentar la sostenibilitat


El Mercat d’Olot ha estat el primer mercat de Catalunya que distribueix carmanyoles per a fomentar la reutilització dels envasos i fer una compra més sostenible. Aquesta campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya, amb el lema ‘Comprant als mercats amb envasos reutilitzables reduïm els residus i l’impacte mediambiental’, pretén conscienciar a la ciutadania i al sector del comerç de la necessitat de reduir residus, en especial de plàstic.

El Govern, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), distribuirà més de 7.000 carmanyoles reutilitzables a diferents mercats de Catalunya, el primer ha estat el Mercat d’Olot que el passat divendres dia 9 va repartir 1.500 carmanyoles, a ell li seguiran els de Reus i Tarragona i més endavant s’aniran afegint altres poblacions del país, la idea és que arribin a tot arreu.

S’estima que si reutilitzem un envàs més de tres vegades, es produeix un impacte positiu en la sostenibilitat en comparació amb els envasos d’un sol ús, però si utilitzem aquestes carmanyoles que poden reutilitzar-se molts més cops, l’impacte seria molt més notori.

Notícies relacionades 👇

Què us sembla la idea d’anar a comprar amb els nostres recipients per reduir els envasos?

Tags: Comerç, Olot, sostenibilitat

Notícies semblants: