Salvador Puig Antic tindrà un mural commemoratiu a Vallcarca


En el marc dels actes per la commemoració dels cinquanta anys de la mort de l’activista català Salvador Puig Antic, la Comissió ha decidit fer un mural permanent a la plaça coneguda com d’Uri Caballero ubicada en la confluència dels carrers Farigola i Cambrils del barri de Vallcarca de la Vila de Gràcia.

El mural obra de l’artista i muralista barceloní Roc Blackblock s’inaugurarà el pròxim 3 de març a les cinc de la tarda. “Aquest no és un encàrrec professional sinó una adhesió a la reivindicació de la seva figura i memòria i la lluita que va dur a terme i contra el que va ser un assassinat d’Estat”, ha afirmat l’artista.

Aquest serà un més dels actes que se celebraran el primer cap de setmana de març quan es compleixen els cinquanta anys de l’assassinat a garrot vil de Puig Antich pel règim franquista. Roc Blackblock, començarà a treballar en el mural el dilluns 26 de febrer perquè estigui enllestit pel cap de setmana. “Serà una imatge de Puig Antich, en la meva línia de treball habitual, de tipus documental”, diu Roc Blackblock.

Un altre dels actes que es faran és una concentració davant el nínxol de Puig Antich al cementiri de Montjuïc, diumenge a les 12 del migdia,  on la Comissió Salvador Puig Antich, llegirà un manifest. També es faran concerts, una xerrada i una exposició commemorativa.

Tags: Gràcia, Mural, Salvador Puig Antich, Vallcarca

Notícies semblants: