El millor oli d’oliva de la varietat arbequina del món es produeix a Catalunya.


L’oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina, CUADRAT VALLEY ELIXIR, elaborat a la Finca Agrícola Cuadrat Valley d’Albages a les Garrigues, ha estat triat com el millor del món de la seva varietat, en els premis Evooleum World’s. No és d’estranyar que d’aquesta finca surti un oli tan bo, ja que el seu molí, dissenyat per l’arquitecte Marc Alventosa, està catalogat com un dels dos més moderns del món, amb una tecnologia molt avançada i innovadora.

Com es pot llegir a la seva pàgina web “Cada etapa de producció, des de l’escalfament continu fins a l’emmagatzematge a temperatura controlada, es realitza amb precisió. Aquesta aliança entre tecnologia i tradició garanteix la qualitat excepcional de la nostra gamma d’olis d’oliva verge extra DOP Les Garrigues, amb el nostre Elixir recentment premiat com el millor Arbequina del món als Evooleum World’s Top 100”. Els olis que produeix Cuadrat Valley són de la varietat arbequina, tots són verge extra i la diferència entre les quatre varietats que elaboren depèn del període de collita. Actualment, la finca familiar té 85 hectàrees.

Un altre oli català està entre els 10 millors del món, l’Oli Premium Coratina del Molí d’Oli Mas Montseny del Morell a Tarragona, que s’ha col·locat en cinquena posició del rànquing mundial. Aquest oli també se’l coneix com ‘El Perfum’, és molt potent i robust en boca i amb un to fruitat.

L’empresa El Molí d’Oli Mas Montseny, amb certificació ecològica, té una història de 80 anys, ara en mans de la quarta generació, ofereix la possibilitat de portar les nostres olives per produir el nostre propi oli, també ofereix visites guiades on ensenyen les instal·lacions i com és el procés d’elaboració de l’oli, i per acabar un tast dels seus olis acompanyats d’una torrada de pa.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Roger Catà 🎯 (@rogercata_)


La gala d’entrega dels premis Evooleum World’s de la principal guia internacional d’oli d’oliva verge extra (OOVE), es va celebrar el 16 de gener a Madrid. Aquesta guia recull els 100 millors OOVE del món. Podeu consultar tots els premis 👉​ aquí.

 

Tags: Millors Olis

Notícies semblants: