Sabeu quin va ser el plat favorit dels catalans del 2023?


Cada any es fa un concurs per triar el plat favorit dels catalans i en l’edició del 2023 no ha resultat guanyador un plat molt cuinat sinó un entrepà, el Biquini que va presentar Joan Gurgui de la Bikineria del Mercat del Ninot de Barcelona. A més de la votació popular en què es van rebre 10.000 vots, també hi havia la votació d’un jurat format per professionals de la restauració.

🍽️​ Resultat de la votació i valoració del jurat:

1. Biquini – 1.336 vots
2. Hamburguesa – 1.145 vots
3. Frankfurt – 525 vots
4. ‘Serranito‘ – 227 vots

Si en les edicions anteriors van resultar guanyadors plats tradicionals de la cuina catalana com l’escudella i carn d’olla, el pollastre i capó del Prat, la coradella de Molins de Rei, els caragols a la catalana, el fricandó o la botifarra amb seques, en aquesta edició els quatre primers han estat entrepans.

La Bikineria va obrir el seu primer local l’any 2018 al Mercat del Ninot on es poden degustar fins a onze classes d’aquest entrepà ‘mixto‘ que a Catalunya anomenem biquini per la Sala Biquini de l’avinguda Diagonal de Barcelona.

També us pot interessar 👇

Perquè a Catalunya li diem “bikini” a un entrepà de pernil i formatge?

Tags: biquini, Plat preferit dels catalans

Notícies semblants: