Multa de fins a 60.000 euros pels establiments andorrans que no atenguin en català.


El Principat d’Andorra està apostant fort per la defensa del català. Segons informa El Periòdic d’Andorra, el Consell General d’Andorra, està elaborant una nova legislació per a la normativa de l’ús de la seva llengua oficial, fonamentalment en dos aspectes: establir l’obligació de què els establiments comercials atenguin en català i establir un nivell mínim de la llegua pròpia del Principat per a les persones que demanin o renovin el permís de residència. Tres dels partits de govern donen el seu suport a la nova llei, Demòcrates, Concòrdia i Partit Socialdemòcrata, tan sols Andorra Endavant no està d’acord.

Aquesta nova llei estableix multes de 6.001 a 60.000 euros per aquells comerciants que es neguin sistemàticament a atendre en català, fet que s’hauria de demostrar a través d’una inspecció. La reincidència durant tres anys comportaria multes de 6.000, 10.000 o 12.000 euros. La multa més greu de 60.000 euros queda reservada pels establiments que reincideixin quatre anys o més. Amb aquesta nova legislació tots els que atenguin el públic en un establiment andorrà hauran de saber català, fins ara només es demanava que hi hagués una persona que sabés la nostra llengua.

Tags: Andorra, català, Multes

Notícies semblants: