CUINA

El millor Pa de Pagès Català del 2023 el fan a Barcelona


Com cada any el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, organitza un concurs per triar el Millor Pa de Pagès Català, dotat amb un premi de 2.000 euros. En la darrera edició del 2023 el guanyador ha estat Miquel Guich del Forn del Passeig de Barcelona, ubicat en el Passeig de Fabra i Puig, 140, una fleca familiar oberta l’any 1964 i actualment dirigida per la tercera generació.

El concurs es va celebrar el passat mes d’octubre a Tàrrega on Guich es va imposar als altres finalistes amb un pa elaborat amb una massa mare natural líquida i una barreja de farines, després del pastat es deixa en repòs en bloc de quatre hores i posteriorment es formen els pans individuals que es deixen fermentar durant 16 hores.

Finalistes i guanyador del Millor Pa de Pagès Català

1. Miquel Guich del Forn del Passeig – Barcelona
2. Anna Valls de la Fleca i Pastisseria E. Valls – Sabadell
3. Francesc Massana del Forn Massana – Cornellà de Llobregat
4. Andreu Bertran del Forn Mistral – Barcelona
5. Gerard Gil del Forn Pastisseria Gil – Barcelona.

El jurat format per professionals del sector havia de valorar el color, l’aroma, el gust, la cocció, el pes i com es conserva el durant 24 hores. No és el primer cop que el Forn del Passeig rep aquest premi, l’any 2017 ja va resultar guanyador.

Tags: Millor pa de pagès

Notícies semblants: