Tres turistes catalans morts en un atemptat a l’Afganistan


Ahir a la tarda, tres turistes catalans van morir en un atemptat, a la ciutat de Bamian a l’Afganistan. Els fets es van produir quan un grup de persones va disparar contra un grup de turistes que visitaven un mercat de la ciutat afgana. En l’atemptat també va morir una persona de nacionalitat afgana i quatre persones van quedar ferides, entre ells un espanyol.

El ministeri de l’interior espanyol va emetre un comunicat dient: “Tres espanyols han mort i almenys un ha resultat ferit en un tiroteig en Afganistan, segons la informació que està arribant al ministeri en contacte amb la Delegació de la Unió Europea en la zona”. El ministeri en contacte amb la Generalitat no van voler donar la notícia de què els tres morts eren catalans, fins a haver parlat primer amb les famílies.

De moment no es tenen més dades de les víctimes. El govern català i espanyol ja estan treballant per tal de repatriar els cadàvers  que ja han estat traslladats a Kabul  i la persona ferida, així com oferir suport psicològic als familiars. El president en funcions, Pere Aragonès, va publicar a X: “Davant el tràgic assassinat de tres ciutadans catalans a l’Afganistan, estem en contacte amb totes les autoritats per fer l’acompanyament a la resta d’afectats i a les famílies. Catalunya està al vostre costat en aquests moments dolorosos i tràgics.”

Segons la premsa francesa entre els ferits podria haver-hi ciutadans espanyols, d’Austràlia, Lituània i Noruega. De moment han estat detingudes quatre persones. El Ministeri de l’Interior espanyol recomana en la seva pàgina web que no es viatgi a l’Afganistan, per perill d’atemptat o segrest i en el cas de viatjar, serà sota la responsabilitat del turista, que en cas de repatriació o hospitalització, haurà de fer-se càrrec de les despeses.

Tags: Afganistan, Atemptat, Morts

Notícies semblants: