Un dels millors gags del programa ‘Polònia’ sobre la llengua catalana.


El febrer passat va fer divuit anys que s’emetia el primer programa de Polònia a TV3, era el 16 de febrer del 2006. Divuit anys veient i escoltant els sketchs que ens ofereix aquest programa que fa sàtira de l’actualitat política i social del nostre país.

Al llarg de 19 temporades hem pogut veure un miler d’imitacions de personatges d’actualitat. En el primer programa que es va emetre aquella nit de febrer, Queco Novell interpretava al president Pasqual Maragall i des de llavors cada setmana hem gaudit d’un nou capítol en el qual, en forma de paròdia, ens fan un resum de l’actualitat de la setmana i aquesta setmana tocava les proves de la selectivitat. En el programa d’ahir van fer un gag sobre la selectivitat (PAU) i la prova del català. Un dels millors gags dels darrers temps i que reflecteix el que està passant amb la nostra llengua en l’àmbit de l’educació.

El mestre reparteix l’examen i els hi explica als alumnes que consta de tres parts: comprensió lectora, expressió escrita i reflexió sobre un tema. Quan acaba, un dels alumnes li demana si ho pot tornar a explicar en castellà i fer l’examen de ‘català en castellà’. ​​😯​

Millor veieu el vídeo que es força divertit. 👇

 

Tags: català, Polònia, selectivitat

Notícies semblants: