Ingredients per 1/2 Kg.
- 25 grams de llevat de forner. (es poden trobar pastilles als supermercats)
- Tres cullerades soperes de llet tèbia
- Tres cullerades soperes d’oli d’oliva
- Tres cullerades soperes de licor d’anís
- Llavors d’anís o matafaluga
- 100 grams de sucre
- Tres ous
- La raspadura d’una llimona
- 1/2 cullerada de cafè de canyella
- 300 grams de farina
- Un polsim de sal
- Oli de gira-sol per fregir-los.
Preparació:
Separem la clara dels rovells dels ous i les reservem
Dissolem el llevat amb la llet i a continuació afegim l’oli, l’anís, les llavors, el sucre, els rovells, la farina i la raspadura de llimona, la canyella i un polsim de sal. Ho barregem tot bé a mà o amb una batedora o termomix, fins que quedi una massa ben fina.
Muntem les clares a punt de neu (en got de batedora, poseu les clares i comenceu a batre a poc a poc fins que es tornin blanques, llavors augmentar la velocitat i continuar batent fins que quedi una pasta blanca).
Afegir les clares muntades a la massa que teníem preparada, amb cura de què no s’abaixin, per això hem de fer moviments envolvents de baix a dalt, a poc a poc, fins que quedi una massa fina i esponjosa.
Deixar reposar almenys una hora en un lloc sense corrents d’aire i tapat amb un drap.
Preparem una paella amb abundant oli de gira-sol i quan estigui ben calent, amb l’ajuda de dues culleres soperes untades amb oli, anem formant boletes amb la massa i les fregim.
Reservar-les amb un paper de cuina absorbent i afegir sucre abundant pel damunt.