Ingredients:
- Una espatlla de xai senyalada en tres o quatre parts
- Una ceba
- Quatre o cinc dents d’all
- Dos tomàquets petits
- 1/2 llimona a rodanxes
- Un got gran de vi blanc
- Una copa de conyac
- Herbes aromàtiques: farigola, romaní, orenga, i una fulla de llorer
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Salpebrar l’espatlla i posar-la en una safata de forn.
A cada tall posem una rodanxa de llimona i una mica d’oli pel damunt.
Afegim el vi, un got d’aigua i posem les herbes aromàtiques.
Ho fiquem al forn a 200 graus durant una hora i mitja. Durant la cocció, anar ruixant amb el suc i si cal anar afegint aigua.
A mitja cocció incorporem els alls aixafats, la ceba a làmines, els tomàquets a quarts i una copa de conyac.
Al final de la cocció retirem l’espatlla i passem la salsa per un colador xinès.
Emplatem i la servim acompanyada d’unes patates al forn i la salsa.