Ingredients:
- Un peu de porc per persona partit al llarg
- Una sípia bruta gran o dues mitjanes
- Una ceba gran
- Una branca d’api
- Dues fulles de llorer
- 4 tomàquets madurs.
- Sal, pebre negra i oli d’oliva verge extra
Per la picada:
Pinyons, alls, julivert, safrà, una torrada de pa, 10 avellanes i una peça de xocolata negra
Preparació:
En una olla de pressió, bullir els peus de porc durant una hora, amb aigua, una ceba, l’api, la fulla de llorer, sal i una mica d’oli. Reserveu els peus i coleu el brou i el deixem bullir destapat fins que es redueixi.
Fer un sofregit amb la ceba tallada ben petita i un pessic de sal, quan sigui rossa afegir el tomàquet ratllat i anar fent a foc lent.
Incorporar la sípia tallada a trossets petits, donar un parell de voltes i afegir una mica de sal, incorporar la salsa marró que tenen les sípies i coure dos o tres minuts més.
Posar els peus de porc, una mica de pebre, una fulla de llorer i una mica del brou que estàvem reduint.
Fem una picada amb tots els ingredients, afegim una copa de conyac i ho posem a la cassola.
Deixar-ho fent xup-xup, una hora aproximadament. De tant en tant anar comprovant si els peus estan cuits.
Aquest és un plat que està més bo l’endemà.