Ingredients:
- 1 Kg. de costella de porc
- 4 o 5 dents d’all
- 1 cullerada de mantega
- 3 cullerades de mel
- 4 cullerades de sucre moreno
- 3 cullerades d’orenga
- 4 cullerades de ketchup
- 4 cullerades de salsa de tomàquet natural triturat
- 1 copa de conyac
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
- 1/2 litre de brou de carn o pollastre.
Preparació:
Preescalfar el forn a 200 graus, a dalt i baix.
Salpebrar les costelles, posar-les en una safata i ficar-les al forn a mitja alçada.
A baix introduir una altra safata amb aigua, perquè vagi fent vapor i les costelles es facin a poc a poc i no quedin resseques. Deixar-ho una hora aproximadament, depenent del tamany de les costelles.
Mentrestant es fan, anem preparant la salsa barbacoa:
En una paella posem la mantega, els alls ben picats i fregir-los fins que estiguin daurats.
Afegir la mel, el sucre, l’orenga, el ketchup, el tomàquet, una mica de sal i pebre i deixar coure uns 3 minuts i posar la copa de conyac, el caldo i deixar que la salsa redueixi, aproximadament uns 15 minuts a foc lent.
Quan la salsa sigui espessa, deixar refredar.
Treure les costelles del forn i pintar-les per una banda amb la salsa, deixar coure 10 minuts més, pintar-les per l’altra banda i deixar-les uns altres 10 minuts.
Si ens queda salsa, servir-la en un bol per acompanyar.