Recepta de Cuina, Com es fa – Caldereta de pastor


Ingredients:

  • 1 kg de coll i pit de xai tallat a trossos
  • 1 kg de patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba gran
  • 3 dents d’all
  • 2 fulles de llorer
  • 2 claus d’olor
  • Una copa de conyac
  • Una branca de romaní fresc
  • Pebre vermell dolç i un polsim de picant
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Salpebrar el xai i posar-lo en una cassola amb oli, fins que sigui ben daurat.

Quan estigui enrossit, afegir els alls i la ceba i deixar que es vagi daurant.

A continuació posar la copa de conyac i deixar que s’evapori.

Afegir els tomàquets a trossets petits i quan s’hagin desfet, retirar la cassola del foc i posar dues cullerades de pebre vermell dolç i un polsim del picant; les fulles de llorer, els claus i el romaní.

Tot seguit, perquè no es cremi el pebre, tornar a posar la cassola al foc i afegir un litre d’aigua calenta i deixar coure a foc mitjà uns 45 minuts, si cal, anar afegint aigua, sempre calenta.

Incorporar les patates mal tallades en trossos més aviat grans, rectificar de sal i deixar coure uns
minuts més.