Ingredients:
- Una ceba gran.
- 6 cors de carxofes.
- 4 cullerades de nata per cuinar.
- 50 grams de farina.
- 50 grams de mantega.
- 100 grams de parmesà ratllat.
- 50 grams de pernil ibéric a taquets.
- 20 plaques de canelons.
- Un got de vi blanc.
- Un pot de tomàquet fregit petit.
- Sal i oli d’oliva.
Preparació:
Picar la ceba ben fina i posar-la en una cassola amb els cors de les carxofes ja nets i tallats en juliana. Deixar-ho sofregir a foc lent uns 10 minuts i afegir el vi, deixar que reduexi.
En un altre cassola posar la mantega, quan estigui desfeta, afegir la farina i abocar aigua calenta remenant continuament. Afegir la sal i si voleu un polsim de nou moscada.
Retirar la cassola del foc i afegir quatre cullerades de nata líquida i quatre de formatge parmesà ratllat, la ceba i les carxofes i els trossets de pernil ben petits. Rectificar de sal i deixar refredar.
En un olla posar aigua amb sal i una cullerada de mantega. Quan bulli afegir les plaques de canelons i deixar fer 15 minuts.
Un cop cuites, posar-les en aigua freda per refredar-les. Un cop fredes i escorregudes, omplir els canelons amb la massa que hem preparat.
Posar-los en una plata untada amb mantega i pel damunt una mica de salsa de tomàquet i una pluja de parmesà ratllat.
Gratinar al forn preescalfat.