Ingredients:
- 400 grams d’arròs bomba.
- 150 grams de mongetes tendres (millor Perona).
- Una ceba.
- Mantega o margarina.
- 1/4 de brou de verdures.
- 1/4 de brou de pollastre.
- Un got de vi blanc.
- 50 grams de parmesà ratllat.
- Dos trossos de pernil ibèric.
- 50 grams de formatge ratllat.
- Orenga.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Sofregir la ceba en una paella amb una mica d’oli i una cullerada de mantega o margarina. Afegir les mongetes tallades molt petites. Deixar a foc lent uns 10 minuts i posar el got de vi.
Afegir l’arròs, remenar i posar el brou de verdura i de carn o pollastre i 1/4 d’aigua.
Posar 50 grams de formatge parmesà ratllat i remenar contínuament. Deixar coure 10 minuts més i afegir una mica d’orenga pel damunt. Salpebrar o rectificar de sal, penseu que els brous ja tenien sal.
Per fer els cruixents de pernil i formatge, posar el pernil i el formatge ratllat entre dos papers de forn i posar-ho al forn preescalfat a 200 graus, uns 10 minuts.
Servir el risotto calent acompanyat dels cruixents de pernil i formatge.