Ingredients:
- Un turbot tallat a filets
- Un porro
- Tres grans d’all
- Julivert
- Dues patates grans
- Un got de vi blanc
- Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Fregir les espines i el cap del turbot, afegir el porro tallat petit.
Posar-ho en una cassola i afegir un litre d’aigua i deixar coure uns 20 minuts a foc lent, traient l’escuma de tant en tant. (Guardar el caldo que ens sobri per un altre dia fer un altre plat)
Pelar i tallar les patates a rodanxes una mica gruixudes.
Fregir-les en una paella amb una mica d’oli, no cal fer-les del tot, ja que després aniran al forn.
Salpebrar els filets de turbot i fer-los a la planxa, primer pel costat sense la pell, uns tres minuts i tres minuts més per l’altre costat.
En una safata de forn, posar una capa de patates i al damunt el turbot.
Fer una picada amb dos alls fregits, un all cru i julivert. Quan estiguin ben picats afegir un got del fumet que hem fet, un got de vi blanc i posar-ho al damunt del peix i les patates
Coure al forn a 180 graus uns deu minuts.
Servir amb unes quantes escopinyes pel damunt.