CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Coca de Sant Joan

Ingredients:

  • 250 grams de farina de força.
  • 60 grams de sucre.
  • 5 grams de sal.
  • 50 grams de llevat fresc.
  • Una cullerada de canyella en pols.
  • Una cullerada d’aigua de Azahar.
  • 80 grams de mantega.
  • La raspadura d’una llimona i d’una taronja.
  • 3 ous.
  • 100 ml. de llet sencera.
  • 50 grams de pinyons.
  • Fruita confitada.

Per fer la massa mare:

  • 240 grams de farina de força.
  • 5 grams de llevat fresc.
  • 20 grams de mantega
  • 145 ml. d’aigua.

Fer la massa mare:

Posar la farina en un bol i afegir el llevat, la mantega a punt de pomada i posar l’aigua a poc a poc, remenant contínuament fins que tinguem una massa homogènia. Deixar reposar uns 30 minuts.

Fer la coca:

Col·locar la massa mare i els 250 grams de farina de força en un recipient gran i afegir el sucre, el llevat, la sal, la canyella, l’aigua de Azahar, la mantega a punt de pomada, dos ous batuts i la raspadura d’una llimona i una taronja.

Pastar a mà i anar afegint la llet a poc a poc, fins a aconseguir una massa homogènia.

Estirar la massa amb un corró en una superfície enfarinada.

Col·locar la massa damunt una safata de forn i deixar fermentar uns 30 minuts.

Batre un ou i pintar la massa perquè quedi daurada. Posar la fruita pel damunt, els pinyons prèviament remullats i el sucre.

Coure al forn preescalfat a 200 graus, uns 10-15 minuts.

Tags: Altres

Notícies semblants: