Ingredients:
- Un tall rodó
- Una ceba
- Un tomàquet madur
- Tres o quatre grans d’all
- Una taronja
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Dues fulles de llorer
- Un got de vi blanc
- Un got petit de vinagre
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Salpebrar el tall rodó i posar-lo en una safata de forn amb una mica d’oli, posar-lo al forn fins que estigui daurat per tots costats.
Afegir la ceba tallada en juliana, el tomàquet, els alls, la pell de la taronja i les herbes i deixar coure a 180 graus uns 10 minuts
Afegir el vi, deixar reduir i posar el vinagre amb una mica d’aigua i el suc de la taronja
Deixar fer aproximadament una hora, depenent del tamany del tall rodó. Si cal anar afegint aigua
Treure el tall rodó i deixar refredar perquè es pugui tallar bé
Passar la salsa per un colador xinès i posar-la en una cassola, si cal espessar afegir una cullerada de maizena diluïda en aigua freda
Afegir la carn tallada i deixar coure uns 10 minuts a foc molt lent, perquè la carn vagi agafant el gust del suc
Servir acompanyada d’arròs blanc o patates eixutes, com diuen a Galicia, “cachelos”.