Ingredients:
- Dues potes de pop cuit, fred de la nevera
- Brots d’enciam
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina gruixuda
- Pebre vermell dolç i un polsim de picant
Preparació:
Tallar el pop en làmines fines i posar-les en un plat damunt la base dels brots d’enciam
Posar la sal i el pebre vermell i amanir amb una mica d’oli pel damunt.
Si el voleu fer a partir d’un pop cru:
Posar aigua en una olla gran i deixar que bulli
Quan arrenqui el bull, afegir abundant sal i escaldar el pop (ficar i treure) tres vegades
A la tercera vegada el deixem. El temps de cocció depèn de la mida del pop. Un pop d’un quilo ha de coure 3/4 d’hora.
Tancar el gas i deixar reposar dins l’aigua uns 10 minuts més.
Per fer el “pulpo a feira” típic de Galícia se serveix calent en un plat de fusta prèviament remullat en l’aigua de cocció del pop, perquè agafi gust. S’amaneix amb pebre vermell dolç i picant, sal gruixuda i oli d’oliva verge extra.