Ingredients:
- Un botillo
- Quatre tasses d’arròs bomba
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Dos grans d’all
- Dos tomàquets madurs
- Sal, pebre vermell dolç i safrà i sucre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una olla amb aigua i sal bullent, posar el botillo i deixar coure aproximadament una hora, depenent de la mida (1/2 Kg. 45 minuts – 1 Kg. 90 minuts)
En una paella fem un sofregit amb la ceba, els pebrots i l’all, quan estigui tot ben daurat afegir el tomàquet ratllat junt amb una culleradeta de sal, una de pebre vermell, una de sucre i el safrà. Deixar que es vagi fent a foc lent.
Treure el botillo i desfer-ho, reservant l’aigua de cocció.
Afegir l’arròs a la paella, remenar una mica i posar l’aigua de la cocció del botillo (10 tasses)
Posar els trossos de botillo, rectificar de sal i deixar coure uns 20 minuts
En ser un arròs una mica caldós, no deixar reposar, servir de seguida.