Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs amb Botillo


Ingredients:

  • Un botillo
  • Quatre tasses d’arròs bomba
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • Dos grans d’all
  • Dos tomàquets madurs
  • Sal, pebre vermell dolç i safrà i sucre
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

En una olla amb aigua i sal bullent, posar el botillo i deixar coure aproximadament una hora, depenent de la mida (1/2 Kg. 45 minuts – 1 Kg. 90 minuts)

En una paella fem un sofregit amb la ceba, els pebrots i l’all, quan estigui tot ben daurat afegir el tomàquet ratllat junt amb una culleradeta de sal, una de pebre vermell, una de sucre i el safrà. Deixar que es vagi fent a foc lent.

Treure el botillo i desfer-ho, reservant l’aigua de cocció.

Afegir l’arròs a la paella, remenar una mica i posar l’aigua de la cocció del botillo (10 tasses)

Posar els trossos de botillo, rectificar de sal i deixar coure uns 20 minuts

En ser un arròs una mica caldós, no deixar reposar, servir de seguida.