Ingredients:
- 1 kilo de tripa de vedella
- 1/2 kilo de cap i pota de vedella
- Un tros de xoriço picant
- 150 grams de taquets de pernil ibèric
- Una ceba
- Un pebrot verd
- 2 Tomàquets madurs
- 3 alls i una mica de julivert
- 4 avellanes i 4 ametlles per fer una picada
- Un got de vi blanc
- Una cullerada de farina
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Un bitxo
- Una fulla de llorer
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentar i tallar la tripa a quadrats.
Posar-la a bullir 30 minuts amb aigua amb sal uns grans de pebre negre i una fulla de llorer.
Afegir la cap i pota els últims 10 minuts.
Escórrer i reservar, guardar un got de l’aigua de bullir la tripa.
En una paella amb una mica d’oli, fer un sofregit amb la ceba, el pebrot, un all i el bitxo. Quan agafi color, afegir el xoriço i el pernil tallats a daus petits, deixar 5 minuts, incorporar el got de vi i deixar que redueixi. Afegir els tomàquets ratllats i deixar coure tot a foc lent uns 10 minuts.
Afegir una cullerada de pebre vermell dolç i una cullerada de farina, remenar tot bé i posar-lo en una cassola amb la tripa i el cap i pota i un got de l’aigua de bullir la tripa. Deixar coure 1/2 hora a foc lent.
Fer una picada amb dos alls, una mica de julivert, les avellanes, ametlles i posar-la a la cassola en els últims 5 minuts de cocció i rectificar de sal i picant, si cal afegir una mica de pebre vermell picant.
Aquest plat és millor que reposi una mica o potser un dia sencer.