Ingredients:
- Una canya de llom d’aproximadament un quilo
- Dos ous
- 100 grams de bacon
- Una ceba gran
- Dos porros
- Dues pastanagues
- Tres grans d’all
- Dos tomàquets madurs
- Un got de vi blanc
- 1/2 litre de brou de carn o pollastre
- Sal, pebre vermell dolç, una mica de safrà, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Obrir la canya de llom com si fos un llibre i salpebrar-la
Fer una truita de dos ous
Farcir el llom amb la truita i el bacon i lligar-lo amb fil i posar-lo en una safata de forn amb una mica d’oli.
Amb el forn calent a 200 graus, segellar el llom per totes bandes.
Quan estigui daurat, afegir un porro, una pastanaga, la ceba i els alls aixafats. Deixar que coguin les verdures, aproximadament uns 10 minuts.
Posar el safrà, una cullerada de pebre vermell dolç i els tomàquets ratllats. Deixar coure uns 10 minuts més i afegir el got de vi blanc, deixar reduir i incorporar 1/2 litre de brou de carn o pollastre.
Baixar la temperatura a 180 graus i deixar coure una hora, si cal anar afegint una mica més de brou o aigua.
Treure el llom i deixar refredar per poder tallar millor.
Passar la salsa amb les verdures per un colador xinès i posar-la en una cassola al foc perquè redueixi.
Tallar el llom i posar-lo a la cassola, deixar coure amb la salsa uns 3 o 4 minuts perquè s’escalfi i agafi el gust de la salsa.
Servir acompanyat d’unes verdures al vapor, en aquest cas, un porro i una pastanaga.