CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Canya de llom farcit de truita de bacon

Ingredients:

  • Una canya de llom d’aproximadament un quilo
  • Dos ous
  • 100 grams de bacon
  • Una ceba gran
  • Dos porros
  • Dues pastanagues
  • Tres grans d’all
  • Dos tomàquets madurs
  • Un got de vi blanc
  • 1/2 litre de brou de carn o pollastre
  • Sal, pebre vermell dolç, una mica de safrà, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Obrir la canya de llom com si fos un llibre i salpebrar-la

Fer una truita de dos ous

Farcir el llom amb la truita i el bacon i lligar-lo amb fil i posar-lo en una safata de forn amb una mica d’oli.

Amb el forn calent a 200 graus, segellar el llom per totes bandes.

Quan estigui daurat, afegir un porro, una pastanaga, la ceba i els alls aixafats. Deixar que coguin les verdures, aproximadament uns 10 minuts.

Posar el safrà, una cullerada de pebre vermell dolç i els tomàquets ratllats. Deixar coure uns 10 minuts més i afegir el got de vi blanc, deixar reduir i incorporar 1/2 litre de brou de carn o pollastre.

Baixar la temperatura a 180 graus i deixar coure una hora, si cal anar afegint una mica més de brou o aigua.

Treure el llom i deixar refredar per poder tallar millor.

Passar la salsa amb les verdures per un colador xinès i posar-la en una cassola al foc perquè redueixi.

Tallar el llom i posar-lo a la cassola, deixar coure amb la salsa uns 3 o 4 minuts perquè s’escalfi i agafi el gust de la salsa.

Servir acompanyat d’unes verdures al vapor, en aquest cas, un porro i una pastanaga.

Tags: CARN

Notícies semblants: