Ingredients:
- Un pop.
- 2 porros (només la part blanca).
- 1 ceba tendra.
- 1 gra d’all.
- 2 patates blanques de mida mitjana.
- 30 grams de mantega.
- Aigua mineral.
- 150 cc. de crema de llet.
- Un farcell d’herbes aromàtiques o 2 fulls de llorer.
- Pebre negre en gra.
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Posar aigua a bullir en una olla ben gran, afegir abundant sal, unes boletes de pebre i les herbes.
Quan bulli, escaldar el pop, tres vegades seguides (ficar i treure, esperar que torni a arrencar el bull, tornar a ficar, així tres vegades).
Depenent del tamany del pop, coure entre 45 minuts i una hora.
Per fer la crema, tallem els porros, l’all i la ceba a làmines i els posem a fregir en una paella amb una cullerada d’oli i la mantega.
Salar, i a foc mitjà, deixar que tot s’estovi. Anar remenant fins que estigui tot ben rosat.
Pelar i laminar les patates, afegir-les a la paella, salpebrar i tapar. Deixar una estona fins que les patates estiguin cuites, pràcticament desfetes.
Afegir aigua fins que cobreixi el sofregit i deixar bullir uns deu minuts.
Afegir la crema de llet i triturar amb la batedora. Rectificar de sal i pebre.
Un cop fet el pop, tallar les potes i servir en un plat amb un fons de la crema i el pop al damunt.