Ingredients:
- 250 grams de retalls de bacallà remullat.
- 1/2 got de vi ranci.
- Un ou.
- 40 grams de farina.
- Una llesca de pa de motlle remullat amb llet.
- 3 grans d’all.
- 20 grams d’avellanes o ametlles torrades.
- Safrà.
- Julivert.
- Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En una cassola amb aigua bullent, escalfar el bacallà uns 3 o 4 minuts. Retirar-lo i passar per aigua freda, esmicolar-lo i posar-lo al morter.
Afegir la resta dels ingredients, el pa remullat, els alls, el julivert trinxat, l’ou, un polsim de farina i una mica de sal i pebre.
Barrejar tots els ingredients fins a tenir una pasta homogènia, fer les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en una paella amb l’oli ben calent.
Fer una picada amb les avellanes o ametlles, el safrà i el vi ranci. En una cassola posar una mica de l’oli de fregir les mandonguilles i abocar la picada perquè es desfaci. Afegir una mica d’aigua i posar les mandonguilles de manera que quedin mig cobertes. Rectificar de sal i deixar-les coure a foc lent uns 30 minuts.