CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles de bacallà

Ingredients:

  • 250 grams de retalls de bacallà remullat.
  • 1/2 got de vi ranci.
  • Un ou.
  • 40 grams de farina.
  • Una llesca de pa de motlle remullat amb llet.
  • 3 grans d’all.
  • 20 grams d’avellanes o ametlles torrades.
  • Safrà.
  • Julivert.
  • Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En una cassola amb aigua bullent, escalfar el bacallà uns 3 o 4 minuts. Retirar-lo i passar per aigua freda, esmicolar-lo i posar-lo al morter.

Afegir la resta dels ingredients, el pa remullat, els alls, el julivert trinxat, l’ou, un polsim de farina i una mica de sal i pebre.

Barrejar tots els ingredients fins a tenir una pasta homogènia, fer les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en una paella amb l’oli ben calent.

Fer una picada amb les avellanes o ametlles, el safrà i el vi ranci. En una cassola posar una mica de l’oli de fregir les mandonguilles i abocar la picada perquè es desfaci. Afegir una mica d’aigua i posar les mandonguilles de manera que quedin mig cobertes. Rectificar de sal i deixar-les coure a foc lent uns 30 minuts.

Tags: PEIX

Notícies semblants: