CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Ànec rostit a la barcelonina

Ingredients:

  • Un ànec d’un quilo o quilo i mig.
  • 150 grams de llard.
  • Una ceba.
  • 1/2 cabeça d’alls.
  • Un manat d’herbes aromàtiques (llorer, orenga, claus, farigola i un trosset de pastanaga).
  • Una copa de conyac.
  • Una copa de vi ranci.
  • Avellanes, ametlles i pinyons.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Trossejar l’ànec a quarts, salpebrar-lo i rossejar-lo en una cassola amb llard i una mica d’oli. Tapar-lo i deixar que cogui lentament.

Tallar la ceba a rodanxes ben fines i l’all a làmines fines i afegir-ho a la cassola junt amb el manat d’herbes, quan estigui sofregit, afegir la copa de conyac i vi ranci.

Fer una picada amb els fruits secs, desfer-la amb una mica d’aigua i afegir-la a la cassola i deixar coure tot junt una hora aproximadament.

Servir acompanyat d’una bola de puré de patata o verduretes saltejades.

Tags: CARN

Notícies semblants: