Ingredients:
- Un ànec d’un quilo o quilo i mig.
- 150 grams de llard.
- Una ceba.
- 1/2 cabeça d’alls.
- Un manat d’herbes aromàtiques (llorer, orenga, claus, farigola i un trosset de pastanaga).
- Una copa de conyac.
- Una copa de vi ranci.
- Avellanes, ametlles i pinyons.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Trossejar l’ànec a quarts, salpebrar-lo i rossejar-lo en una cassola amb llard i una mica d’oli. Tapar-lo i deixar que cogui lentament.
Tallar la ceba a rodanxes ben fines i l’all a làmines fines i afegir-ho a la cassola junt amb el manat d’herbes, quan estigui sofregit, afegir la copa de conyac i vi ranci.
Fer una picada amb els fruits secs, desfer-la amb una mica d’aigua i afegir-la a la cassola i deixar coure tot junt una hora aproximadament.
Servir acompanyat d’una bola de puré de patata o verduretes saltejades.