Recepta de Cuina, Com es fa – Suquet de lluç


 

Suquet de lluç

Ingredients:

  • Un lluç o llucets grans
  • Un kg. de patates
  • 5 grans d’all
  • Julivert
  • Un got de vi blanc
  • Una cullerada de farina
  • 250 grsde cloïsses
  • Sal, pebre blanca i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Tallar el lluç a trossos grans i rentar-lo.

Tallar les patates a rodanxes d’un dit i fregir-les junt amb tres grans d’alls pelats i sencers, no cal que les fregim del tot, només que agafin color. Les traiem i les reservem.

Fem una picada amb els tres alls fregits, els dos crus i un grapat de julivert, afegim una mica de sal, ho piquem tot fins que quedi una pasta homogènia i incorporem el got de vi blanc.

En el mateix oli, desfem la cullerada de farina i afegim la picada amb el vi, remenem bé i quan comenci a fer bombolles, posem les patates i les deixem coure uns 7 minuts a foc lent. Incorporem els trossos de lluç, prèviament salpebrats, en mig de les patates.

Obrim les cloïsses al vapor (les posem al foc, en un pot amb dues cullerades d’aigua, les tapem i esperem que s’obrin) i les afegim al suquet, tapem i deixem fent xup xup uns 7 minuts més.