CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs negre

El més important d’un arròs negre és fer un bon fumet de peix.

Ingredients pel fumet:

  • Un quilo de peix de roca
  • 4 galeres
  • Un porro
  • Unes branques de julivert
  • Un got de vi blanc sec.

Preparació del fumet:

Netejar tot el peix i posar-lo en una olla, afegir les galeres, el porro i el julivert. Cobrir-lo d’aigua, afegir el vi, tapar l’olla i deixar-lo coure 1/2 hora.

Ingredients per l’arròs:

  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • Tres tomàquets madurs
  • Una sípia bruta, amb la tinta i la salsa
  • Un calamar amb la tinta
  • 250 grams de musclos
  • 150 grams de gambes pelades
  • Dos grans d’all i una mica de julivert
  • 400 grams d’arròs
  • Un litre de fumet de peix
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació de l’arròs:

En una paella amb un raig d’oli, saltegem les gambes i les reservem. A continuació, saltegem la sípia tallada a quadrats i el calamar a anelles i també els reservem.

Afegim una mica més d’oli a la paella i fem un sofregit amb la ceba ratllada, deixar un minut i incorporar el pebrot tallat petit, salpebrem i deixem que es vagi enrossint. Afegir els tomàquets ratllats i deixar que el sofregit es vagi fent a poc a poc fins que ens quedi ben concentrat.

Mentre es fa el sofregit, obrim els musclos al vapor (els posem en un pot tapat, amb dues cullerades d’aigua), els anem traient a mesura que es van obrint. El suc que han deixat, el colem i l’afegim al fumet.

També podem anar fent una picada amb els alls i el julivert.

Un cop tenim el sofregit ben reduït, afegim la salsa de la sípia i li donem un parell de voltes.

Posem l’arròs i remenem perquè s’integrin tots els gustos. Afegim la picada, el fumet i la tinta de la sípia i el calamar (si la sípia no té prou tinta, sempre podem afegir un sobre de tinta envasada).

Deixar coure 20 minuts, els primers 5 minuts a foc fort i després la resta a foc mitjà. Cinc minuts abans de tancar el foc, afegim les gambes, els musclos i trossets de peix del fumet, sobretot que no tinguin espines.

Retirar-lo del foc, tapar-lo i deixar reposar 5 minuts.

Tags: ARRÒS

Notícies semblants: