Ingredients:
- Un quilo de peix blanc variat, lluç, rap, llobarro, turbot.
- 250 grams de gambes pelades
- Una caixa de canelons (20 canelons)
- Una ceba
- 30 grams de tomàquet concentrat
- Una copa de conyac
- 25 grams de farina
- 1/2 got petit de llet
- Nou moscada
- Sal i oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb la ceba, quan estigui enrossida, afegim el peix (net d’espines) a trossos i ho deixem fer uns 2 o 3 minuts.
Afegim el tomàquet concentrat i el mantindrem al foc 2 o 3 minuts més. Flamegem el conyac i posem uns 25 grams de farina, remenem, afegim la llet i deixem coure uns 5 minuts. Afegim la sal i un polsim de nou moscada.
En una olla amb aigua i sal, bullim la pasta dels canelons uns minuts o el temps que digui la marca. Els escorrem i estendrem damunt un drap.
Farcim els canelons amb la pasta i els enrotllem.
Es poden servir acompanyats d’una vinagreta suau amb pebrots i olives, calents amb una beixamel, freds amb maionesa o salsa rosa, el que preferiu.
La meva mare fría una salsa bechamel Ambeyrac el farcit i després el arrebossava amb farina de galeta i els freigia.
El peix no deixa anar molta aigua? Amb tan poc temps de cocció no ho acabo de veure clar.
Ull! La foto no es la original de la recepta. La foto esta treta del meu blog de cuina sense permis. Fem les coses be!!