Ingredients:
- 400 grams d’arròs bomba
- 12 galeres
- Una sípia amb la melsa
- Un o dos calamars
- Un pebrot vermell
- Un pebrot verd
- Una ceba
- Dos tomàquets madurs
- Safrà
- Dos grans d’all
- Julivert
- Un litre de brou de peix
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli, fregim les galeres i les reservem. En el mateix oli, fem el mateix amb la sípia tallada a trossets i els calamars tallats en anelles, també els reservem.
Afegim una mica més d’oli i fem un sofregit amb la ceba, tallada ben petita, els pebrots, una picada d’all i julivert amb safrà i els tomàquets ratllats. Incorporem la melsa de la sípia, salem i deixem que es vagi fent el sofregit uns 10 minuts a foc lent.
Afegim la sípia, els calamars, l’arròs i el brou de peix. Ho deixem coure entre 15 a 18 minuts. Rectifiquem de sal i una mica abans de tancar el foc, posem les galeres.