Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs amb galeres


Ingredients:

  • 400 grams d’arròs bomba
  • 12 galeres
  • Una sípia amb la melsa
  • Un o dos calamars
  • Un pebrot vermell
  • Un pebrot verd
  • Una ceba
  • Dos tomàquets madurs
  • Safrà
  • Dos grans d’all
  • Julivert
  • Un litre de brou de peix
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En una paella amb una mica d’oli, fregim les galeres i les reservem. En el mateix oli, fem el mateix amb la sípia tallada a trossets i els calamars tallats en anelles,  també els reservem.

Afegim una mica més d’oli i fem un sofregit amb la ceba, tallada ben petita, els pebrots, una picada d’all i julivert amb safrà i els tomàquets ratllats. Incorporem la melsa de la sípia, salem  i deixem que es vagi fent el sofregit uns 10 minuts a foc lent.

Afegim la sípia, els calamars, l’arròs i el brou de peix. Ho deixem coure entre 15 a 18 minuts. Rectifiquem de sal i una mica abans de tancar el foc, posem les galeres.