POBLES

Sabeu que tenim una torre de Pisa en plena Cerdanya?

La Torre de Pisa de la Cerdanya

L’església de Santa Eugènia de Nerellà, al poble del mateix nom, pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya té un campanar amb una inclinació d’1,20 metres des de la seva base fins a dalt. Per això l’anomenen la “Torre de Pisa de la Cerdanya” i forma part de la Via Romànica de la Cerdanya.

L’església d’estil romànic data del segle X, malgrat que actualment de romànic només queda el campanar, ja que es va construir una nova església sobre l’antiga romànica. És l’únic campanar romànic que queda a la Cerdanya. L’any 1984 va ser declarada monument històric artístic nacional.

A la rehabilitació que es va fer l’any 2001 es va veure el perill que el campanar es desplomés sobre el cementiri, per això es va fer un campanar de formigó dins el campanar original perquè aguantes l’estructura antiga.

La causa de la inclinació no se sap amb certesa, possiblement fos a causa d’algun moviment sísmic al terreny.

Es pot visitar qualsevol dia, es fan concerts en alguna ocasió especial i només es fa missa un cop a l’any.

Tags: Nerellà

Notícies semblants: