Ingredients:
- 400 grams d’arròs bomba
- 1/2 quilo de calamars de mida mitjana
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Dos grans d’all
- Julivert
- Dos tomàquets madurs
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- Safrà
- Un litre de brou de peix
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Rentar, netejar i tallar els calamars a trossos grans.
En una paellera o cassola gran, posar una mica d’oli i quan estigui ben calent aboquem els calamars, quan comencin a enrossir-se afegir la ceba tallada ben petita i deixar que es vagi fent uns cinc minuts, incorporar els dos grans d’alls amb el julivert, tot ben picat i el pebrot verd tallat ben petit i ho deixem uns 10 minuts a foc lent.
Salpebrem i afegim el safrà, la culleradeta de pebre vermell i els tomàquets ratllats. Deixem fer uns 5 minuts més.
Incorporem l’arròs, remenem perquè agafi color i afegim el brou de peix ben calent i deixem coure uns 20 minuts. Si cal, podem afegir una mica més de brou o aigua. Rectifiquem de sal i servim de seguida perquè no quedi ressec.