Sabeu d’on ve l’expressió “Estar a la Lluna de València”?


-3

Estar a la Lluna de València

Tots sabem que quan una persona està distreta, absent en una conversa, badant, li diem que està a la lluna de València. Però d’on ve aquesta expressió?

Està clar que el seu origen ha de ser valencià, però ens hem de remuntar a l’època en què la ciutat tenia muralles. Van ser enderrocades definitivament al segle XIX.

Les muralles, durant el dia tenien les portes obertes i quan es ponia el sol, les tancaven perquè no entressin estranys i males persones a la ciutat. L’última porta a tancar era la porta de Serrans, perquè era la que estava més a l’oest i tots sabem que el sol surt per l’est i es pon per l’oest.

Llavor els que estaven distrets o badant i no arribaven a temps d’entrar abans que es fes fosc, havien de passar la nit al ras, amb l’única distracció de contemplar la lluna.

D’aquí ve l’expressió “Estar a la Lluna de València”, per referir-nos a aquella persona que està badant, pensant en les musaranyes, etc.


T'agrada? Compartiex-ho!

-3

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
7
Em diverteix
M'agrada M'agrada
29
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
6
M'interesa
Em fascina Em fascina
9
Em fascina

2 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Aquesta explicació de la lluna de València que doneu no coincideix amb la que jo coneixia tradicionalment. Els que arribaven tard a la ciutat de València i trobaven les portes tancades havien de dormir en uns bancs que hi havia al davant de la porta i que tenien forma de mitja lluna (al.legoria del passat musulmà de la ciutat i del regne?). D’aquí el “quedar-se a la lluna de València”…