Primer Aniversari del Croat Coin, la moneda alternativa dels Catalans

Avui 15 d’agost de 2018 el CROAT COIN, la moneda alternativa catalana, compleix el seu primer any de vida.

La comunitat del CROAT COIN es disposa a celebrar el seu primer any d’existència. La moneda, versió actual de l’antic Croat que va ser hegemònic al llarg de prop de 500 anys a les terres catalanes entre els segles XIII i XVIII, ha estat objecte d’una progressiva acceptació per part de comerços, persones usuàries i inversors en general.

Tot i que l’ús de les criptomonedes no té fronteres, el disseny del CROAT COIN com a moneda virtual va ser pensat per la seva adopció massiva per part de la població catalana, tant pels motius històrics ja esmentats com per l’adopció del protocol CryptoNote.

El seu desenvolupament, fet al marge d’entitats financeres i polítiques de cap tipus, va partir de la iniciativa d’un grup tècnic independent que a hores d’ara encara vol mantenir el seu anonimat tot seguint l’estil de Satoshi Nakamoto, creador del Bitcoin.

La seva base d’implantació majoritària, el poble català, aporta a la moneda virtual valors de riquesa distribuïda i cultura democràtica molt habituals en el món de les monedes alternatives, el que constitueix una forta aliança entre l’eina i el seu propietari destí, entre el CROAT COIN i el poble català.

Després d’una primera etapa de minat intensiu des de qualsevol ordinador personal, el CROAT COIN va entrar a formar part d’algunes cases d’intercanvi (exchanges) a començaments de la passada primavera, i recentment ha estat inclosa en el prestigiós llistat coinmarketcap.com des del 7 d’agost.

La comunitat vol celebrar el seu primer aniversari amb diverses accions, entre les quals destaca un enginyós sistema de repartiment de la moneda mitjançant l’ompliment d’un qüestionari anònim entre les persones usuàries, que es troba a ja.cat/croat i on serà necessari buscar informació elemental sobre la mateixa a partir de la seva pàgina web croat.cat

Un any, és molt poc temps per a qualsevol criptomoneda. Tot i això, la comunitat s’ha expressat al llarg d’aquests mesos de diverses i variades formes, des de la creació de noves pools de minat fins a la celebració de l’aniversari, passant per l’aparició de diversos llocs web per comerciar bens i serveis utilitzant la moneda, un munt de senzills i pràctics tutorials de suport, organització de conferències, presència als carrers promocionant el CROAT COIN, diferents grups i pàgines a les xarxes socials, incorporació de més i més comerços i professionals que accepten la moneda com a mitjà de pagament, etc.

En definitiva, la comunitat del CROAT COIN ha anat fent-se càrrec dels aspectes que els
desenvolupadors, per motius obvis, no podien abastar. Es tracta doncs d’una comunitat viva que dóna clares senyals al món de la seva vitalitat i fortalesa, tot i tenint en compte el breu termini de temps del qual parlem, escassos 12 mesos.

Llarga vida al CROAT COIN!

Article relacionat: Saps què és el Croat Coin? Aquí t’ho expliquem.

Per més informació del CROAT COIN podeu entrar a:

Web: croat.cat

Twitter: twitter.com/CROATcoin

Facebook: facebook.com/CROATcoin

Grup Telegram: t.me/croatcoin

Tags: Croat Coin

Notícies semblants: