Ingredients:
- Una col verda d’hivern
- Un quilo de patates o trumfes com diuen a la Cerdanya
- Quatre trossos de cansalada viada
- Quatre grans d’all
- Un ou per persona
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Posem una olla amb abundant aigua i quan comenci a bullir, afegim la sal, la col rentada, les patates mal tallades i ho deixem bullir entre 25 a 30 minuts.
Un cop tot estigui ben cuit, ho escorrem bé.
En un plat o en la mateixa cassola, aixafem les patates i la col amb una escumadora, així és com ho feien les àvies de la Cerdanya, ara potser per anar més de pressa ho aixafen amb una forquilla.
En una paella amb una mica d’oli, fregim els talls de cansalada fins que quedi ben daurada, la traiem i la reservem i en el mateix oli fregim els alls tallats petits.
Incorporem l’oli amb els alls al trinxat que tenim reservat i deixem coure cinc minuts fins que tot agafi el gust dels alls i la cansalada.
Fem un ou ferrat per persona i el servim damunt el trinxat acompanyat de la cansalada.