Sou aficionats al cub de Rubik? Sabeu que a Catalunya hi ha un Club de Rubik?

Efectivament, a Terrassa té la seu el Club de Rubik de Catalunya, una associació pels aficionats d’aquest trencaclosques tridimensional inventat per l’hongarès Erno Rubik, l’any 1974.

Erno Rubik era un professor d’arquitectura, més concretament de disseny d’interiors en una acadèmia de Budapest. El seu hobby era crear figures geomètriques amb cartó i fusta. Un dia jugant amb uns blocs de fusta units mitjançant unes molles, va començar a retorçar-los, però al final es van acabar trencant.

Intentant arreglar el seu joc, va començar a enganxar paperets de diferents colors en cada un dels costats i va continuar retorçant fins que es va donar que no podia tornar al disseny original.

Com arquitecte que era, tenia un gran domini de les matemàtiques i va estar treballant més d’un mes en algoritmes matemàtics per poder solucionar el gran misteri del cub de Rubik. Primer es va dedicar a alinear les cantonades per colors, després estudiant més algoritmes, els laterals i així fins a aconseguir la completa alineació dels 27 cubs de colors que conformaven la seva joguina.

El va patentar l’any 1975 i el va oferir a una petita cooperativa de joguines de Budapest, però va quedar una mica oblidat fins que una empresa de joguines britànica va fer una comanda d’un milió de cubs i a partir d’aquí va començar a expandir-se per tot el món.

D’aquell cub format per 27 cubs petits de colors, s’ha evolucionat a cubs en forma cúbica, piramidal, triangular, octogonal, de formes rares, etc.

Si sou aficionats, el dissabte 24 de novembre hi ha un campionat oficial a Andorra, als Grans Magatzems Pyrénées d’Andorra la Vella.

Si voleu més informació o fer la inscripció per participar, entreu a aquí: Club de Rubik de Catalunya

Tags: Cubo Rubik

Notícies semblants: