Sabeu on és exactament el centre geogràfic de Catalunya?


12
1.1k shares, 12 points

El centre geogràfic de Catalunya està ubicat molt a prop del Santuari de Pinós, al municipi del mateix nom. Aquest municipi està format per cinc pobles: Ardèvol, Vallmanya, Sant Just d’Ardèvol, Pinós i Matamargó, a la comarca del Solsonès.

A pocs metres del Santuari hi ha una rosa dels vents esculpida en una pedra, que ens indica que aquell punt és el centre geogràfic del nostre país.

A 904 metres d’altitud i des d’on tenim unes esplèndides vistes al Pirineu, Collsacabra i el Montseny trobem el Santuari de Pinós que té el seu origen en una capella que van construir els templers l’any 1312, però molt aviat va passar als hospitalers.


T'agrada? Compartiex-ho!

12
1.1k shares, 12 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
68
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
39
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
26
M'interesa
Em fascina Em fascina
13
Em fascina

2 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Bones,
    Som una família de 4 membres. Volem canviar d’entorn. Ens agradaria més informació si us plau. Gràcies.