CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Amanida d’alvocat i salmó fumat.

Ingredients:

  • Dos alvocats
  • 100 grams de salmó fumat
  • Uns fulls d’enciam
  • Un tomàquet
  • Guacamole

Ingredients per fer guacamole:

  • Un alvocat
  • Un tomàquet madur petit
  • Una ceba tendra petita
  • Un xile (opcional)
  • Uns fulls de coriandre
  • Una llima
  • Sal.

Preparació:

Per fer el guacamole tallem la ceba ben fina i fem el mateix amb el xile, escaldem el tomàquet, el pelem, retirem les llavors i el tallem en trossets ben petits. Rentem els fulls de coriandre i també els piquem ben fi.

Tallem l’alvocat per la meitat, retirem l’ós i amb una cullera traiem la carn que posarem en un bol junt amb el suc d’una llima. Amb una forquilla l’aixafem i un cop sigui una pasta, afegim la resta dels ingredients: ceba, xile, tomàquet i coriandre. Afegim un polsim de sal i remenem tot bé fins que ens quedi una massa compacta.

Per fer l’amanida tallem els dos alvocats a quadrats petits i els ruixem amb una mica de suc de llima per tal que no s’oxidin. Tallem la resta dels ingredients: tomàquet, enciam i salmó en trossets petits.

Per muntar el plat agafem gots i posem un fons de guacamole i damunt anem fent capes, de tomàquet, alvocat, salmó, enciam i tomàquet o amb l’ordre que vulgueu.

Tags: Alvocat, salmó

Notícies semblants: