Ingredients:
- Dos alvocats
- 100 grams de salmó fumat
- Uns fulls d’enciam
- Un tomàquet
- Guacamole
Ingredients per fer guacamole:
- Un alvocat
- Un tomàquet madur petit
- Una ceba tendra petita
- Un xile (opcional)
- Uns fulls de coriandre
- Una llima
- Sal.
Preparació:
Per fer el guacamole tallem la ceba ben fina i fem el mateix amb el xile, escaldem el tomàquet, el pelem, retirem les llavors i el tallem en trossets ben petits. Rentem els fulls de coriandre i també els piquem ben fi.
Tallem l’alvocat per la meitat, retirem l’ós i amb una cullera traiem la carn que posarem en un bol junt amb el suc d’una llima. Amb una forquilla l’aixafem i un cop sigui una pasta, afegim la resta dels ingredients: ceba, xile, tomàquet i coriandre. Afegim un polsim de sal i remenem tot bé fins que ens quedi una massa compacta.
Per fer l’amanida tallem els dos alvocats a quadrats petits i els ruixem amb una mica de suc de llima per tal que no s’oxidin. Tallem la resta dels ingredients: tomàquet, enciam i salmó en trossets petits.
Per muntar el plat agafem gots i posem un fons de guacamole i damunt anem fent capes, de tomàquet, alvocat, salmó, enciam i tomàquet o amb l’ordre que vulgueu.